Fyrverkerier

(Att fotografera fyrverkerier är en gissningslek där du kan lyckas om du vet ungefär hur du ska göra. Men du har aldrig full kontroll och vet först efteråt om bilden blev bra eller fullständigt oanvändbar.)

Gatufoto - Äggapickning

(Att fotografera vardagen känns som en lyx, speciellt när man tittar bland bilderna efter ett par år. Många faller i fällan och tar fram kameran "bara" vid högtider och semestrar, men tänk vad intressant vardagen är. Som allting annat så tänker man inte på att uppskatta det som finns runt oss förrän det är för sent.)

Lightning evolution

(Blev inspirerad av FS medlem Patrik Sebek med sin bild ( www.fotosidan.se/gallery/viewpic.htm/2188703.htm ) på denna fantastiska lampa. Med lite justeringar blev det till ett evolutionstema, med gudomlig hjälpande hand.)

Torekov blue

(En arbetskollega (ej foto) undrade hur man lyckades få så där silkeslena vågor, gick ju inte att få någon lång slutartid mitt i sommaren. När det var dags att krypa till kojs så gick jag istället och hämtade kameran för att efter midnatt kunna få tillräckligt lite ljus och därmed långa slutartider. Morgonen därpå visade jag och förklarade.)