Upptäcktsresan

Upplevelse, uppfattning och uppsättning.

Sportson MTB Cup 25/8

Upptäckte att det anordnades mountainbike tävling utanför hemmet idag och naturligtvis så var man tvungen att prova nya kameran. Övning ger ju färdighet och utan krav på att leverera bilder så kunde man koncentrera sig på att hitta bra inställningar i kameran.


Bild 1.

Att fotografera mountainbike är väl egentligen inte så svårt rent tekniskt, svårigheten ligger i att förmedla den fart som cyklisterna rusar fram med mellan stubbar och stenar.


Bild 2.

Lite lutande kurvtagning och stenig miljö förmedlar hur hårt man landar om man missar att hålla spåret.


Bild 3.

Med alldeles för lång slutartid så blev det nästan grafiska bilder.

Att fotografera ett event så här, utan att först rekognicera och leta upp bra platser att fotografera från är inte att rekommendera. Jag frågade någon av funktionärerna var det fanns platser att få bra bilder från och fick tipset om en backe inne i skogen.


Bild 4.

När vi hittade första backen så kom cyklisterna med ett litet skutt över krönet och fick bra fart nedför, men backe? Näe, det var snarare en liten kulle än en backe, men vi antog att det var denna backe funktionären menat.


Bild 5.

När vi senare gick vidare längs banan så hittade vi en betydligt häftigare backe, en brant på kanske 40-60 meter med kraftig lutning, men då var tävlingen redan över så då kom det inte så många fler cyklister :(


Bild 6.

Väl tillbaka vid målet så bjöds det på after bike med grillning och tilltugg för alla deltagare.


Bild 7.

Intervju av pressen och lite extra körning för att få bra bilder till tidningen, antar ni ser vinnaren av denna deltävling. Grattis till vinsten.

En bra start på en lördag, nu är det dags att ta en fika.

/Ola Linde

 

 Postat 2012-08-25 13:53 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Temautmaning klocka (makro)

För ett tag sedan så axlade jag manteln efter Birgitta Rudenius som värd för macrogruppen "Detaljer". Det är en relativt liten grupp än så länge, men det gör också att vi inte har några okommenterade bilder. Samtidigt så ser vi gärna att vi blir fler. Med lite fler i gruppen så kanske vi kan hjälpa varandra att bli ännu bättre. Delad glädje är ju dubbel glädje.

En av de stora fördelarna med vår lilla grupp är temautmaningarna som ger frihet att utforska kreativiteten utan att begränsa den allt för mycket. De enda begränsningarna vi har är gruppens inriktning bort från djur och natur, att det ska vara smått, samt att varje utmaning får ett tema.

 14 kvar

Just nu löper temautmaningen "Klocka" som får tolkas fritt. Det kan alltså vara en vanlig klocka, en skeppsklocka, gasklocka, äggklocka eller något annat som kan relateras till klocka. Det går också bra med detaljer som antingen kommer från en detalj av en klocka eller visar klockan i sin helhet. Vill du vara med så har du (som klockan visar) 14 dagar kvar att lämna ditt bidrag.

/Ola Linde

 

 Postat 2012-08-11 22:29 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera