Upptäcktsresan

Upplevelse, uppfattning och uppsättning.

Lurar jag Facebook eller mig själv?

Tiden går och för drygt ett år sedan gick jag med i Facebook, sociala media, även för mig :)

Men det finns ju avigsidor med detta också, nämligen vad man vågar lägga upp på Facebook. En snårig skog av regler och villkor som än påstår det ena, än det andra. Sekretessinställningar som är som en soppa på osammanhängande alternativ och oändliga kryss. Att påstå att man förstår detta är ju hedrande för det fåtal som kan säga det  ärligt, men för alla oss andra så blir det väl lite kryss här och var, lite vad man tycker borde vara lämpligt. Antagligen har man spärrat lite för mycket, då jag upptäckte att jag inte kunde (fick lov) att skriva på vissa Facebook-gruppsidor.

Varför skriver jag detta på Fotosidan.se? Jo, det har med de bildstölder som bl.a. Aftonbladet tar för givet, att göra. Sedan jag uppgraderade till guld och började blogga här på Fotosidan.se så har jag slutat ladda upp bilder till Facebook och istället "delat ut" mina blogginlägg från Fotosidan.se. Är då mina bilder "bättre" skyddade här?

Visst, alla bilder på internet kan tolkas som fritt tillgängliga av skrupellösa personer, även sådana som råkar arbeta för "seriösa tidningar". Men om det stämmer att bilder som laddas upp till Facebook får lov att säljas vidare av Facebook till tredje part, eller att de själva fritt får utnyttja bilderna för sin egen marknadsföring, hur står sig då bilderna som är uppladdade till Fotosidan.se?

Lurar jag Facebook eller mig själv?

 PS. För att göra tvärtom, så är dagens bilder från Facebook ;-) DS.Postat 2011-06-17 12:39 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera