Upptäcktsresan

Upplevelse, uppfattning och uppsättning.

Perspektiv är som statistik

Vad menar jag egentligen? Jo, ta följande två bilder. De är tagna vid samma tillfälle men från olika höjd (för bild 2 klättrade jag upp på en container). Alltså bör det vara lika många personer i folkmassan, men jag upplever stor skillnad när det gäller folksamlingen. Här ser jag likhet med statistik som kan ge det svar man önskar beroende på hur man läser siffrorna. Vilken bild är det flest personer på? Vad tycker du?

Äggapickning
Fotograferad stående på marken.
Äggapickning
Fotograferad uppklättrad på container

Om nu perspektivet är som statistiken, finns det då olika perspektiv också? Det finns ju tre olika sorters statistik; lögn, förbannad lögn och statistik. Vad skulle man kalla motsvarande perspektiv?

/Ola

PS. Båda bilderna från Äggapickningen i Skillinge 2011. DS.Postat 2011-04-29 23:33 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Fotograf sökes ...

Är du den fotograf jag söker?

Men först bakgrunden: I påskhelgen så valde jag att gå upp i tid till äggapickningen, trots att det var söndag och vilodag. För att rekognosera bästa fotoplats gick jag ner en timme innan festen i Skillinge hamn. Fick med det mesta från framplockning till korande av segrarinnan, men framför allt ett par fotografer! Om du är på bild så ge mig besked så skickar jag råfilen ... helt kostnadsfritt och utan krav :)

Att utrustningen är allt visar väl dessa bilder, eller hur? Till att börja med en Nikon med stort objektiv.

Fotograf 1

Okänd fotograf 1 - utrustning Nikon

Sedan en Canonfotograf med ett minst lika imponerande objektiv. Det är lätt att förstå folks reaktioner när vi går runt med dessa pjäser som får kalla kriget att framstå som högaktuellt. Våra missiler är ju enorma jämfört med Svensson kompaktkamera, klart vi tar bra bilder med dessa kameror ;-)

Fotograf 2

Okänd fotograf 2 - utrustning Canon

Men ovanstående fotografer (inkl undertecknad) får dock se sig besegrade av denna fotograf. Även om hans kamera har ett betydligt mindre objektiv så har han ett mycket STÖRRE HUS, till sin kamera. Nu snackar vi  om att ta bilder från annorlunda vinklar till nya höjder. Själv fick jag nöja mig med att stå på en container :(

Fotograf 3

 Okänd fotograf 3 - utrustning Hughes MD500D

/Ola LindePostat 2011-04-28 22:23 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Gruset blev till guld !!!

Herr Elmfeldts påminnelser om att förlänga/uppgradera mitt bronsmedlemskap den senaste tiden har gett huvudbry. Skulle man behålla brons eller skulle man satsa på ädlare valörer? Att jag skulle förlänga var självklart då jag verkligen trivs här på Fotosidan.

Blogga eller inte blogga ...

Med silvermedlemsskap får man möjlighet till en egen blogg, men finns det verkligen någon som skulle vilja läsa något jag skriver? Vad kan jag tillföra? Varför guld ... har ju redan en egen hemsida ... hmm ... men den är ju inte inriktad mot foto. Kanske inte vore så dumt med en egen sida för mitt fotointresse. Tankarna har snurrat rundor likt gamar runt ett kadaver.

Tankepaus ...

En liten paus med kameran kan göra underverk. Ut i omgivningarna och fotografera, utan att tänka på komposition, teknik mm. Bara jag och kameran ...

 Vitsippor

Beslut ...

Efter noga övervägande blev det tills slut ett känslomässigt irrationellt beslut. Det blev all-in som det så populärt heter i pokerkretsar. Så nu har ni mig här på Fotosidan med den ädlaste av alla valörer på mitt medlemsskap GULD. Nu ska jag bara lära mig blogga och fixa till portfolion så skall det nog bli bra. Kul ska jag ha oavsett ;)

 Postat 2011-04-28 00:22 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera