Upptäcktsresan

Upplevelse, uppfattning och uppsättning.

MTB X-cup Höör

Idag gick deltävling nr 5 i X-cup utanför husknuten på Orupsberget utanför Höör.

Tävlingen genomfördes huvudsakligen på den permanenta Mountainbikebana som är en del av de nyrenoverade Orupsslingorna som utgår från Orupssjukhuset.

Sällan har väl parkeringen varit så full som denna dag.

Tyvärr missade jag den första starten pga av trevligt besök till morgonkaffet. Det gjorde att jag först kom ut i skogen för att se när de lite snabbare körde runt.

Ute i skogen hade arrangören Frosta Multisport satt upp tydliga avspärrningar som publiken lydigt höll sig bakom. Även om vissa vandrande turister blev lite vilse hur de skulle komma tillbaka till parkeringen nu när det fanns avspärrningar, så insåg de att det bästa var att respektera avspärrningarna då det gick undan i spåret.

På varierande stigar dundrade killar, tjejer, gubbar och gummor fram med sina terrängdäck och luftdämpade cyklar.

Röken från det upprivna dammet fyllde våra och alla cyklisters lungor där vi följde loppet.

Omkörningar gick att göra men det är ju inte direkt flerfilig motorväg ute i skogen.

Det gällde att se upp (eller rättare sagt ned) för ibland fanns det stora stenar som man var tvungen att slingra sig förbi.

Ibland gick loppet ute i fullt solsken och ibland i skön "svalkande" skugga.

Vid målgången erbjöds nygrillad korv och dricka till alla deltagare, vilket var väldigt uppskattat av alla.

I gräset vid målgången kunde man även hitta den svarta slangormen som är känd för sitt pysande.

När alla fått återhämta sig med korv och dricka blev det utlottning av diverse olika priser.

Många var förväntansfulla att få "vinna" något.

Slutligen vill jag bara upplysa om att det även går bra att köra i skogen med "vanlig" cykel. Så även om du inte har en MTB är du välkommen upp utanför husknuten för att prova MTB banan. Det går även bra att kontakta Frosta Multisport om du vill träna i grupp eller kanske få några tips på bra cykel mm.

Fler bilder från deltävlingen finns  här.
Om så önskas kan utskrifter ordnas i A4 och A3 till rimlig peng.

Väl mött till nästa gång.

/Ola LindePostat 2013-07-13 15:08 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Dalsland XC 2012

I helgen så hade jag förmånen att genomföra ett fotouppdrag i vackra Dalsland, då cykelloppet Dalsland XC gick av stapeln. Det som gjorde det hela lite extra kul var att det var första jobbet som registrerad yrkesfotograf :)

Kvällen innan cykelloppet så körde jag och min assistent runt för att leta bra platser att sitta på och även hinna förflytta sig till. Loppet var 5 mil långt vilket gav ca 2 timmar sträcktid, så vi nöjde oss med tre platser, starten, halvvägs och ett skogsparti mot slutet.

Uppdrag: Team Rotech

Uppdraget var inriktat på att ta bilder på Team Rotech Paint Automation som genomförde cyklingen tillsammans med en av sina kunder.

Tyvärr var det i kallaste laget och de flesta tog extra överdragskläder på sig. Så mängden bilder på Team Rotech från loppet blev begränsat, men jag kunde ju roa mig med att fotografera alla andra cyklisterna också :)

 

Nikon CLS regerar

Inför uppdraget så införskaffade jag extra radiosändare till mina externa kamerablixtar för att försäkra mig om att jag skulle kunna trigga blixtarna. Men jag måste erkänna att Nikons CLS överraskade mig, bilderna är tagna på 30 meters avstånd och jag märkte inte att blixtarna fallerade en enda gång. Det är tre gånger så långt som anges i manualen.

Så alla mina fina PocketWizards kunde ligga kvar i den varma kameraväskan och jag fick färre prylar att rigga :)

Lite bilder från loppet

Det var lite drygt 500 cyklister som kämpade sig längs grusvägar och slingrande stigar i varierande terräng.

En av få bilder på Team Rotech Paint Automation.

Jakten går genom skogarna.

 

/Ola LindePostat 2012-05-11 21:06 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Skattjakt med GPS:en

I samband med att jag försökte hitta information om skyttevärn (inspirerad av Alf Ryhns bilder), snubblade jag över geocaching, lite som Skattkammarön för teknik/prylnördar ;-) Här fanns en del info om värn och andra intressanta saker.

Registrerade mig och letade upp "skatter" i närheten. Tillsammans med hela familjen blev det en liten skattjakt på prov idag. Organisation Geocaching.com hade dessutom gjort en app som fungerade med mina "nya" telefon. Det här med appar är ju inte något som man varit van med i den gamla Windows Mobile telefonen, även om de fanns så har det blivit mycket enklare numera.

Sonen fick leda skattjakten, även om jag var nervös för att han skulle tappa telefonen.

Jo, den visar att skatten skall vara här nånstans. Sonen springer runt och frågar var krysset är. När vi frågar vad han menar så kommer förklaringen:

- När de letar med skattkarta på TV så finns det alltid ett stort kryss på marken  där skatten finns, men jag ser inget kryss här?

Det var inte helt enkelt att hitta "skatten". Det tog oss en bra stund av letande innan vi hittade den.

Väl gömd under en sten, täckt med lite löv hittade vi till sist vår lilla skatt. Inte illa för att vara första gången ;-)

Men var är alla guldpengar och juveler?

Så för alla er som inte börjat med geocaching, så här kan den se ut. Låg med en liten lapp som förklarade vad det var, om nu någon som inte känner till skattjakten skulle hitta den.

I den lilla boken kunde vi läsa vilka som varit här tidigare, ända sedan 1991 !!! Naturligtvis lämnade även vi ett litet meddelande om att vi hittat hit. En krita fick bli vårt bidrag till att utöka skattkistan.

Upprymda av framgångarna letade vi upp ännu en skatt. Men besvikelsen över det klena innehållet syns väl tydligt på bilden.

Trots att det var vårt första äventyr, så var alla nöjda. Det här kommer vi att prova fler gånger.

/OlaPostat 2011-05-22 21:56 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera