Upptäcktsresan

Upplevelse, uppfattning och uppsättning.

NYHET Blink och fyll!

Var på öppet hus på återvinningscentralen idag och fick en del bilder, men med tanke på den senaste tidens NYHET med rörliga stillbilder så var jag bara tvungen att delge er vad våra kära återvinnare kan erbjuda med sin hjullastare. De arbetar så hårt att inte ens en stillbildskamera kan få dem att ta en paus :)

Inte ens när de skall lasta komposterad jord, då fyller de alltid så länge kunden vill, skopan verkar aldrig sina.

Förutom dessa godbitar så bjöds det även på varm korv och dricka. Tackar för en fin dag bland soporna ;-)

/Ola

 Postat 2011-05-08 01:28 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Stormen gatufoto

Stormar som Gudrun, Per med flera gick väl ingen förbi. Men den storm som just nu drar fram över Fotosidan upptäckte jag inte förrän jag som nybliven medlem i poolen gatufoto började läsa Klotterplanket och andra kommentarer.

Helt plötsligt så var min uppfattning om lugnet som bortblåst. Vad gäller stormen, jo vad som skall inkluderas i begreppet gatufoto. Istället för att få kommentar på en bild som jag lade in så verkar hela gatufotopoolen storma och jag själv försöker reda ut vilken riktning jag själv skall ta.

Att jag inte laddat upp bilder för gatufoto tidigare beror både på saknaden av "bra" bilder och osäkerhet kring PUL och andra lagar, såväl riktiga som påhittade.

Nu vågar man knappt lägga in fler bilder i gatufotopoolen för att få dem bedömda. Till exempel så skulle jag undra var gränsen går mellan gatufoto pch porträtt, är det bara jag som tycker kvadratiskt är snyggare osv osv. Här kommer lite bilder som söker svar men som får vänta tills stormen lägger sig.

Kaffetår

Hur gör man?

Förberedelser

/OlaPostat 2011-05-02 23:19 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Perspektiv är som statistik

Vad menar jag egentligen? Jo, ta följande två bilder. De är tagna vid samma tillfälle men från olika höjd (för bild 2 klättrade jag upp på en container). Alltså bör det vara lika många personer i folkmassan, men jag upplever stor skillnad när det gäller folksamlingen. Här ser jag likhet med statistik som kan ge det svar man önskar beroende på hur man läser siffrorna. Vilken bild är det flest personer på? Vad tycker du?

Äggapickning
Fotograferad stående på marken.
Äggapickning
Fotograferad uppklättrad på container

Om nu perspektivet är som statistiken, finns det då olika perspektiv också? Det finns ju tre olika sorters statistik; lögn, förbannad lögn och statistik. Vad skulle man kalla motsvarande perspektiv?

/Ola

PS. Båda bilderna från Äggapickningen i Skillinge 2011. DS.Postat 2011-04-29 23:33 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Fotograf sökes ...

Är du den fotograf jag söker?

Men först bakgrunden: I påskhelgen så valde jag att gå upp i tid till äggapickningen, trots att det var söndag och vilodag. För att rekognosera bästa fotoplats gick jag ner en timme innan festen i Skillinge hamn. Fick med det mesta från framplockning till korande av segrarinnan, men framför allt ett par fotografer! Om du är på bild så ge mig besked så skickar jag råfilen ... helt kostnadsfritt och utan krav :)

Att utrustningen är allt visar väl dessa bilder, eller hur? Till att börja med en Nikon med stort objektiv.

Fotograf 1

Okänd fotograf 1 - utrustning Nikon

Sedan en Canonfotograf med ett minst lika imponerande objektiv. Det är lätt att förstå folks reaktioner när vi går runt med dessa pjäser som får kalla kriget att framstå som högaktuellt. Våra missiler är ju enorma jämfört med Svensson kompaktkamera, klart vi tar bra bilder med dessa kameror ;-)

Fotograf 2

Okänd fotograf 2 - utrustning Canon

Men ovanstående fotografer (inkl undertecknad) får dock se sig besegrade av denna fotograf. Även om hans kamera har ett betydligt mindre objektiv så har han ett mycket STÖRRE HUS, till sin kamera. Nu snackar vi  om att ta bilder från annorlunda vinklar till nya höjder. Själv fick jag nöja mig med att stå på en container :(

Fotograf 3

 Okänd fotograf 3 - utrustning Hughes MD500D

/Ola LindePostat 2011-04-28 22:23 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera