Upptäcktsresan

Upplevelse, uppfattning och uppsättning.

Allting har en baksida

Ofta ser vi bara det vi borde se, det som de ville att vi skulle se, de som gjorde så fint för oss. Men oftast finns det en baksida som vi egentligen inte skulle veta om, den är bara bra dold för oss betraktare. Så hur ser det ut när man inte följer tänkta mönster och istället går bakom för att få en annorlunda vy?

Till Valborg besökte vi ett majbål som såg fint ut från den iordningställda sidan.

Fin brasa

Men då vi var lite tidiga så beslöt vi oss för att gå runt lite innan elden skulle tändas och då förstörde vi illusionen som var uppbyggd. Så här kan ett majbål se ut för oss som inte vet bättre än att bryta reglerna.

Ful brasa

Men visst brann det fint när det var tänt. Skillnaden ligger väl mer i minnet av att det inte var ris och grenar utan sopor. Men vem är jag att dömma, fint var det och stämningsfull sång bjöds vi på också.

Vacker eld

/OlaPostat 2011-05-02 23:08 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Fotograf sökes ...

Är du den fotograf jag söker?

Men först bakgrunden: I påskhelgen så valde jag att gå upp i tid till äggapickningen, trots att det var söndag och vilodag. För att rekognosera bästa fotoplats gick jag ner en timme innan festen i Skillinge hamn. Fick med det mesta från framplockning till korande av segrarinnan, men framför allt ett par fotografer! Om du är på bild så ge mig besked så skickar jag råfilen ... helt kostnadsfritt och utan krav :)

Att utrustningen är allt visar väl dessa bilder, eller hur? Till att börja med en Nikon med stort objektiv.

Fotograf 1

Okänd fotograf 1 - utrustning Nikon

Sedan en Canonfotograf med ett minst lika imponerande objektiv. Det är lätt att förstå folks reaktioner när vi går runt med dessa pjäser som får kalla kriget att framstå som högaktuellt. Våra missiler är ju enorma jämfört med Svensson kompaktkamera, klart vi tar bra bilder med dessa kameror ;-)

Fotograf 2

Okänd fotograf 2 - utrustning Canon

Men ovanstående fotografer (inkl undertecknad) får dock se sig besegrade av denna fotograf. Även om hans kamera har ett betydligt mindre objektiv så har han ett mycket STÖRRE HUS, till sin kamera. Nu snackar vi  om att ta bilder från annorlunda vinklar till nya höjder. Själv fick jag nöja mig med att stå på en container :(

Fotograf 3

 Okänd fotograf 3 - utrustning Hughes MD500D

/Ola LindePostat 2011-04-28 22:23 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera