Upptäcktsresan

Upplevelse, uppfattning och uppsättning.

Nikon - What's your story - Part 3 Inspiration

Här kommer då sista delen av bilderna/informationen. De andra hittar ni på följande länkar.

Part 1 - Nikon gear
Part 2 - Software
Part 3 - Inspiration

Bill Frakes

Bill Frakes visade en hel del bilder och framför allt de som han gjort åt Nikon med D4. Bl.a. visades denna video från Istanbul, som kanske kan verka lite rörig, men då ska man titta riktigt noga en gång till. För syftet med filmen var att pressa D4 och få den att visa alla sidor, t.ex. så är klippet vid 0.36 en timelapse med 60 bps och inte film. Dessutom så har den inte genomgått någon postproduktion (well minmalt iaf).

En kul berättelse var att han och hans assistent själva komponerar musiken med LogicPro bara för att slippa köpa musik till sina videos. Snacka om multikonstnär.

En lite mer humoristisk video var den som Bill gjort om sina Kata väskor. Den visar de 22 väskor som han och hans assistent hade med sig till Turkiet för att filma. På frågan hur han gjorde vid incheckning till flyget med 22 väskor så förklarade Bill att han oftast skickar utrustningen i förväg med t.ex. Fedex eller nån annan kurir. Då kan han invänta att väskorna kommer fram innan han ger sig av.

Som personlig handbagage har han alltid 3 kamerahus och "lite" objektiv. De gånger han blivit stoppad med denna lilla väska har han vägrat lämna den, då väljer han istället att gå av planet. Hittills har det löst sig, för vilket flygbolag vill tömma ut bagaget som ligger inne i flygplansbuken bara för att en passagerare vägrar släppa sitt handbagage. Nu vet jag iofs att det kan bli riktigt dyrt att gå av planet i en sådan situation, men en skön inställning är det ;)

Joe McNally

Efter Bill Frakes framträdande så gjorde Joe entré och vi var väl kanske 10 pers som hade böcker med för att få ett litet minne. Då jag stod i kön missade jag att fota tilldragelsen, men var det du som tog en bild av när jag som siste man fick min signatur får du gärna skicka bilden ;)

Lasse och Joe var ett dynamiskt par som skrattade och showade inför en grupp fotografer. Exakt vad Joe menade med sina svepande rörelser uppfattade jag inte från läktaren, men att de hade kul gick inte att ta miste på. De lyckades i alla fall få igång datorn och därefter började en kavalkad av ord, bilder och röresler att flyga ut över oss i publiken i ett tempo som Joe efter ett tag kände sig tvungen att fråga om vi hängde med.

Och det gjorde vi naturligtvis så efter det kunde sprutande av ideer, lösningar och otroliga uppdrag att visas.

Efter alla bilderna blev det en liten frågestund och så här högt är det mellan ...

Vem vet, kanske det blir en Master class i Norge nästa år. Det var åtminstone det Joe berättade när jag bytte några snabb ord med honom efter uppträdandet. Tänk att få det som julklapp av nära och kära ;)

Årets pressfoto

 Efter att Nikons föreställning var över var det skönt att avslappnat kunna gå ner en trappa och titta på pressfotografernas bildutställning. Mads Nissen vann årets pressfoto med ovanstående bild, som visar en av revolutionärerna i Libyen, med skottskada i huvudet.

Fanns många fina bilder att lugna ner sig med innan hemresan.

Åter "himma"

På väg österut så möts man av Malmös svar på Globen, nämligen Turning Tors. Då var det skönt att veta att man snart kunde sätta sig vid datorn och skriva de här inläggen ;)

Ha det så gott alla ni som idag (fredag) sitter på motsvarande föreställning i den andra kungliga huvudstaden. Ja, alla ni andra också förresten och vill ni läsa mer så har FS-medlem Christian Andersson också bloggat om denna tillställning.

/Ola

Inlagt 2012-03-30 00:50 | Läst 3250 ggr. | Permalink
Kul med en liten inblick. Jag ska gå på det här i dag i Stockholm och jag är egentligen mest intresserad av att lyssna lite på Joe och Bill som jag tycker är grymma båda två. Det låter dock som att jag redan vet vad som ska visas, det handlar ju ändå om Nikons produkter i slutändan. :)
Svar från l1nd3c0n   2012-03-30 07:43
Hoppas jag inte förstörde spänningen för mycket, men jag antar att det är en hel del som inte kunde ta sig till dessa events ;)

Det klart roligaste var att kunna mingla runt borden och känna på sakerna och ställa frågor. Nikon Nordic och övriga leverantörer var grymma på att svara på frågor och vi var lagom många för att alla skulle kunna komma fram till borden.
Patrik Lindgren   2012-03-30 19:33
Nej nej, då hade jag inte läst ditt inlägg. :)
Jag har sett både Joe och Bill vid tidigare Nikon evenemang och jag tycker båda är bra fotografer men framför allt är de duktiga talare.
Joe är även välkänd för att vara väldigt duktig på att lära ut och inspirera.

Det var tjockt med folk i Sthlm men jag kände lite på både D4 och D800 som ligger bra i mina händer.(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver