Upptäcktsresan

Upplevelse, uppfattning och uppsättning.

Nikon - What's your story - Part 1 Nikon gear

Då var det dags för vårens stora dag, Nikon "What's your story". För att inte trötta ut er med allt i en enda bloggpost så har jag delat upp den i tre delar.

Part 1 - Nikon gear
Part 2 - Software
Part 3 - Inspiration

 

Som skåning beger man sig västerut när man ska till kungliga huvudstaden och resan dit gick med buss och tåg tillsammans med andra pendlare och kanske även en del av er?

Väl framme i huvudstaden så var man bara tvungen att värma upp lite med en extern SB-900 och min D300s som commander, med tanke på att Joe McNally är en av mina favoritfotografer.

Tyvärr så hade jag inte tid att lägga i ett par gels och lite saknade jag fler blixtar. Sedan fick även min dator frispel ikväll så ni får lejonet as-shot då både PS och Word ballat ur. Hoppas en god natts sömn kan väcka dem åter till liv imorgon ;)

Nikons show hölls i kungliga bibliotekets svarta diamant :)

Här kan man snacka om att design får kosta. Byggnaden är täckt med granitblock som väger 75 kg styck. Tur man inte är murare/plattsättare.

I lobbyn så gick det inte att gå fel, det var tydligt att Nikon intagit byggnaden och dricka stod framdukat. Vid incheckningen så fick vi lunchkuponger och fribiljett till pressfotografernas utställning med årets pressbild, men mer om det i sista bloggposten.

 I stora salen hade Nikon och övriga leverantörer dukat upp till långbord och det skulle inte ta allt för lång tid innan det fylldes på vid borden :)

Nikon gear

 

Lasse från Nikon Nordic inledde med en genomgång av de nya produkterna D4, D800 och D800E. En helskön snubbe, lite som Jobs eller Ballmer, fast för Nikon :)

Och naturligtvis så kunde de inte låta bli att visa ratingen från DxOMark där D800 spöar PhaseOne ;)

Annars var det mest en genomgång av det alla nog redan läst med speccar mm. Det enda som jag själv noterade som nyttigt var hur man skulle kunna undvika moire om man skaffade en D800E. Detta kunde man bl.a. åstadkomma genom att förflytta sig närmare eller längre från motivet, vilket för en som inte jobbat med mellanformat faktiskt var lite nyttig info.

 

I pauserna fylldes det runt borden och frågorna duggade tätt. Själv lyckades jag få flera pratstunder med Nikon och bl.a. jämföra D3s och D4 (ett test som jag letat efter sedan jag kände på demo D4:an). Det som slog mig var att D3s faktiskt hade ett uselt vertikalgrepp, det som jag mindes som skönt, från den gången när det till slut blev en D300s istället pga ekonomin.

När man höll D3s vertikalt så fanns det en svulst under objektivet som gjorde att fingertopparna behöver huggas av varje gång man vänder kameran. Med D4:an så håller man ganska bra, även om placeringen av knapparna lämnar en del att önska. Förstår faktiskt inte varför det skall vara så svårt att ha en exakt kopia av de båda greppen på de största prohusen, när jag har det på D300s med batterigrepp :(

Lite smått om D4:

- Uppkopplad med surfplatta kan du INTE redigera IPTC fälten
- Commanderläge för blixt saknas, kan alltså INTE styra PocketWizards
- WT5 täcker porten för hörlurar helt

Skulle få låna Lasses D4:a för att provplåta i mörkret när Bill Frakes var på scen, men jag missade Lasse då han försvann ut strax innan, kanske för att hämta Bill och Joe? Eller så klarade han inte av att skiljas från sin D4 som hängde som fastväxt vid han sida.

Det blir till att kompensera med en öl Lasse ;)

Frukost

 

Som danskarna säger om lunchen, en svensk frukost heter morgenmad på danska (lite onödigt vetande).

Det serverades olika sorters jättebullar med smarrig fyllning. Tyvärr var det lite i minsta laget för att klara sig hela dagen, hade gärna fått vara nån liten bulle till eftermiddagsfikat, men jag ska inte vara kräsen. Men med tanke på att alltsammans var kostnadsfritt så får man väl ändå anse det som utomordentligt :)

I nästa post skall jag visa mjukvarorna från Apple och Adobe. Part 2 - Software  

/Ola

Inlagt 2012-03-29 23:06 | Läst 2842 ggr. | Permalink(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver