Upptäcktsresan

Upplevelse, uppfattning och uppsättning.

Snart träff med Joe McNally!

Då börjar det närma sig att bege sig till huvudstaden för att träffa Nikons superstjärnor. Kommer att ta tåget i god tid för att hinna till det kungliga biblioteket på torsdag.

Innan någon börjar leta förgäves i Stockholm så menar jag en mer närliggande huvudstad, nämligen Köpenhamn ;)

Nikon - What's Your Story?

Vilka är stjärnorna jag hoppas träffa?

Jo, först och främst de nyaste stjärnorna, nämligen Nikon D4, D800 och D800E. Sedan kommer Adobe och Apple visa sina mjukvaror innan det roligaste börjar. Två av Nikons världsambassadörer skall predika för redan frälsta ;)

Plastic Fantastic

Emotional Motion - Bill Frakes

Under hela sin 25 år långa karriär vid Sports Illustrated, har Bill Frakes fortsatt att utmana sig själv som en fotograf, med hjälp av ett unikt bildseende och genom att driva den tekniska utvecklingen, för att material som är suggestivt, kraftfullt och unikt. Bill är en av världens mest mångsidiga fotojournalister och berättare, och kommer att presentera videor och stillbilder från olika genrer med tyngdpunkt på material som skapats med D4 och D800.

Bill kommer att diskutera hur han använder den nya tekniken för att ta högupplösta stillbilder, fånga HD video och ta upp ljud med mycket hög kvalitet och publicera materialet via de nya plattformar som är tillgängliga idag, och på det sättet kommunicera med mottagare som tidigare inte varit möjliga att nå, samtidigt som han fortsätter dokumentera vår nutidshistoria genom traditionella media.

Krossade bilrutor

Bill är säkerligen värd att lyssna på, men den jag verkligen ser fram emot att lyssna till är en av mina favoritfotografer, nämligen Joe McNally. Jag gillar hans bildstil och försöker efterhärma så gott det går. Hade jag inte haft småbarn hade jag mycket väl kunnat tänka mig att gå sidan om som gratis assistent i ett år. Tänk vilka dagboksbilder det hade kunnat bli ;) 

Tala med ljus - Joe McNally

I sin presentation kommer Joe visa och tala kring ett brett spektrum av bilder, med fokus på nytt material taget med Nikon D4 och Nikon SB-910. Under uppdrag i olika miljöer, alltifrån studio, träsk, stadsmiljöer i New York, jazzklubbar i New Orleans, har Joe arbetat med den nya kameran och blixten, och skapat material som utforskar den nya kamerans möjligheter.

Joe har under sina 25 år som medarbetare  vid National Geographic ställts inför många unika fotosituationer, allt ifrån snabbrörlig bildjournalistik till stora produktioner, och har kommit att förlita sig på sin Nikon  kamera för att leverera resultat även i de mest pressade situationer.

Vi får väl se på torsdag om jag får med mig några bilder från min lilla utflykt.

 

Ha det så gott tills dess.

 

/Ola

Inlagt 2012-03-26 19:09 | Läst 2320 ggr. | Permalink
Joe är väl värd att lyssna till - hade honom som lärare under en vecka i en master class i Venedig - helt fantastiskt inspirerande och trevligt.
I CPH blir det väl svårt att få riktig kontakt med honom men jag tänkte oxå ta mig dit.
//Leif
Svar från l1nd3c0n   2012-03-26 22:27
Master Class i Venedig, det lät ju jättetråkigt ... snyft, snyft ;)

Det här är första gången som jag beger mig till ett sånt här jippo. Vet du hur trångt det brukar vara, är det ens lönt att ta med sig kameran och tro att man kan fotografera något?

Skall bli en skön avkoppling iaf från vardagsstressen :)(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver