Upptäcktsresan

Upplevelse, uppfattning och uppsättning.

Hurra antagningsbesked .... men vänta nu !?

Då jag missade ansöka till vårens kurser var det med spänd förväntan jag låg på låset när antagningarna till hösten distanskurser släpptes tidigt i våras. Mina kunskaper i den digitala efterbehandlingen är ganska skrala och det i kombination med lite bildteori var lockande. Som yrkesarbetande är ju internet och möjligheterna till att studera på distans, lite som guds gåva till folket.

Vilken storm det var mot högskolornas webbserver ;) jag lyckades inte skicka in min ansökan förrän sent samma kväll, men jag hade ju i alla fall lyckats få in min ansökan på första dagen.

Trad. 3

Kompletteringar med skolbetyg och högskolestudier gjordes i god tid och sedan dess har jag bara gått och väntat ... och väntat ... och väntat.

Och idag så kom då äntligen ett e-mail från antagningen ... HURRA !!!

MEN, sedan jag loggat in och försökt förstå antagningsbeskedet så gick det upp för mig ... jag hade ca över 800 före mig i reservkön ... hepp. Gud vad man måste vara dåligt skolad ... det här med bildbehandling börjar nästan bli lika svårt att studera som att bli frisör.

Men ... okej då ... man kan ju i alla fall stå kvar som reserv så länge ... även om det är ganska utsiktslöst att alla som blivit antagna skulle tacka nej :( Men kanske det går via någon annan av reservgrupperna? Måste ärligt säga att jag inte riktigt förstod alla UG/AP/ BI/ Res / UG-MV, så jag accepterar att stå kvar som reserv och hoppas på mirakel ;)

För oss vanliga dödliga återstår annars betalkurser som kan hjälpa oss till utökad kunskap. Lite paradoxalt kan man ju tycka att de som har studerat mycket är de som prioriteras att studera mera och vi som skulle behöva lite skolning hamnar på reservbänken !?

Å andra sidan är det väl så med allt här i livet. Det är endast de bästa som överlever ;)

/Ola

Inlagt 2011-07-14 18:15 | Läst 2523 ggr. | Permalink
Är det Digital bildbehandling du sökt? Jag har också sökt den kursen och fick mitt antagningsbesked att jag är antagen, såvida jag inte missat nånstans att det står reserv (men det kan jag inte se då jag tittar nu igen)??
Och jag kan inte påstå att jag hör till dom som studerat mycket utan räknar mig väl som du, till dom vanliga dödliga så inte vet jag vad dom då i så fall går efter?
Inte skickade jag in min ansökan första dagen heller utan det hade nog hunnit gå några dagar...
Hade ju varit skoj om någon mer här på FS går samma kurs!
Svar från l1nd3c0n   2011-07-14 22:07
Yupp, Digital bildbehandling i Jönköping.

Som jag tolkade det så hade 864 antagits och jag stod som reserv 306 i poolen för AP (Akademiska poäng) och reserv 515 i poolen för B1 (Gymnasiebetyg), dvs. 819 före mig i reservkön. Undrar hur många som står efter mig i kön?

Väldans många som sökt iaf, måste vara även årets populäraste kurs ;)
SiU   2011-07-14 22:44
Ja då är det samma kurs, men i mitt besked ser jag inga sådana uppgifter utan det står bara att jag är antagen och det är 59 i den urvalsgruppen jag kom med i. Nej, man förstår inte allt men uppenbarligen är kursen väldig poppis...(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?