Upptäcktsresan

Upplevelse, uppfattning och uppsättning.

Ibland handlar man innan man tänkt

Suck, ibland blir man trött på sig själv. Råkade titta in på e-bay och hittade ett par bälgar för makrofotografering, nämligen PB-4, PB-5 och PB-6, alla för Nikon.

Speciellt en PB-4 verkade intressant då det följde med både en reverseringsring BR-2 (inte BR-2A!), en BR-3 adapter (för att kunna sätta 52 mm filter på bakvänt objektiv) och en mellanring PK-1 (riktigt gamla varianten ... hihi). Dessutom så har ju PB-4 möjlighet till tilt/shift så den hade ju kombinerat både ett tilt/shift objektiv och ett supermakro.

OBS. Lånad bild från e-bay. Får byta ut den när jag får min egen :)

Tyvärr så slutade ju budgivning ikväll redan, så man fick ju inte riktigt tid på sig att tänka igenom det hela, så vad gör man när man är förvirrad? Jo, man lägger naturligtvis ett bud när det återstår 21 sekunder och vinner auktionen ...hepp. Helt plötsligt blir jag nu ägare till en PB-4 ;)

Nu inställer sig ju frågan, hur ska jag få detta att fungera?

Inlagt 2011-07-12 22:54 | Läst 2428 ggr. | Permalink
Jag fattar inte om du är nöjd eller missnöjd. Köpte du fel?
Svar från l1nd3c0n   2011-07-13 09:54
Haha, ingen fara Magnus. Jag är helnöjd då jag fick allt ovanstående för en summa som motsvarar Kenkos mellanringar ;)

Däremot så är jag osäker på om jag kan få till bra makrofoto trots denna utrustning. Det beror ju mer på vem som sitter vid spakarna är vilken utrustning man har, så även om detta är extremt bra utrustning så kräver det ju en hel del av mig som fotograf. Men jag hoppas att Fotosidans medlemmar kan förklara/hjälpa mig igenom de problem som kommer.(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?