Upptäcktsresan

Upplevelse, uppfattning och uppsättning.

"Snapshot" eller "inte snapshot"?

Självklart får kameran följa med när man ska på sommarland med barnen. Men hur ska man göra för att ens bilder inte ska bli s.k. snapshots? Jag försökte hitta nya sätt att se bilder utan att tänka på hur min omgivning tittade på den där konstiga typen som låg på magen mm.

Först en översiktbild över parken Tosselilla i Tomelilla.

Här ville jag bara få översikten avklarad så att jag därefter kunde fokusera på att leta upp BILDER, såna som skulle avvika lite från vanliga snapshots. Första åkattraktionen snurrade och gungade helt Crazy. Hm, måste få med farten ... långa slutartider!

Först fick de våghalsiga åka i full fart förbi åskådarna.

Sedan blev det dags att följa karusellen med panorering. Lyckades väl sådär.

En tur förbi chokladhjulet fick bli tagen på knähöjd, med fundersam blick. Sedan var det dags att lägga sig platt på magen och leta vinklar.

Hmm, sargerna var bildäck ... kanske kunde bli en hyfsad inramning.

 

Nästa konstiga fordon fick också fotas från liggande läge, himlen som bakgrund blev faktiskt lite annorlunda, eller hur?

Men vad var detta, tänker han hoppa i vattnet?

Nädå, bara trött/arg på att vänta på sin tur. Köer är inte det roligaste som finns :(

Med bestämd min fick det bli vattenlandet istället och här måste jag erkänna att jag tyckte färgerna var så färgsprakande så jag inte brydde mig, utan tog ett "vanligt" snapshot kort.

Vid vattenlandet fick kameran vila. Utan UV-hus så är den nog inte så lämplig att ha med sig nerför vattenrutschbanor och andra blöta arrangemang ;)

Nå, lyckades jag undvika de värsta fallgroparna eller är jag en notoriskt snapshot-fotograf?

 /Ola

Inlagt 2011-07-04 22:05 | Läst 2337 ggr. | Permalink(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?