Upptäcktsresan

Upplevelse, uppfattning och uppsättning.

Skattjakt med GPS:en

I samband med att jag försökte hitta information om skyttevärn (inspirerad av Alf Ryhns bilder), snubblade jag över geocaching, lite som Skattkammarön för teknik/prylnördar ;-) Här fanns en del info om värn och andra intressanta saker.

Registrerade mig och letade upp "skatter" i närheten. Tillsammans med hela familjen blev det en liten skattjakt på prov idag. Organisation Geocaching.com hade dessutom gjort en app som fungerade med mina "nya" telefon. Det här med appar är ju inte något som man varit van med i den gamla Windows Mobile telefonen, även om de fanns så har det blivit mycket enklare numera.

Sonen fick leda skattjakten, även om jag var nervös för att han skulle tappa telefonen.

Jo, den visar att skatten skall vara här nånstans. Sonen springer runt och frågar var krysset är. När vi frågar vad han menar så kommer förklaringen:

- När de letar med skattkarta på TV så finns det alltid ett stort kryss på marken  där skatten finns, men jag ser inget kryss här?

Det var inte helt enkelt att hitta "skatten". Det tog oss en bra stund av letande innan vi hittade den.

Väl gömd under en sten, täckt med lite löv hittade vi till sist vår lilla skatt. Inte illa för att vara första gången ;-)

Men var är alla guldpengar och juveler?

Så för alla er som inte börjat med geocaching, så här kan den se ut. Låg med en liten lapp som förklarade vad det var, om nu någon som inte känner till skattjakten skulle hitta den.

I den lilla boken kunde vi läsa vilka som varit här tidigare, ända sedan 1991 !!! Naturligtvis lämnade även vi ett litet meddelande om att vi hittat hit. En krita fick bli vårt bidrag till att utöka skattkistan.

Upprymda av framgångarna letade vi upp ännu en skatt. Men besvikelsen över det klena innehållet syns väl tydligt på bilden.

Trots att det var vårt första äventyr, så var alla nöjda. Det här kommer vi att prova fler gånger.

/Ola

Inlagt 2011-05-22 21:56 | Läst 5215 ggr. | Permalink
Kul att man inspirerar till o gå på skatt jakt men va är det där geocaching för något ??
måste man ha en sån där nedrans IFÅNE el är det nått program som går att lägga in på datorn ??? Fick du mitt mail föresten ??
Näe, man måste inte ha en fånig lur :)

Enda kravet är någon form av GPS då man bara får koordinaterna till skatterna. Sedan finns det program att ladda in i telefoner för iPhone, Android och Windows Mobile, dock så måste ju telefonerna ha GPS.

Kolla länken till Geocaching ovan. Det är gratis att registrera sig och få tillgång till kartorna med alla skatter utmärkta. Du kanske hittar fler skyttevärn i din närhet ;)

Mail mottaget, tackar :)(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?