Upptäcktsresan

Upplevelse, uppfattning och uppsättning.

Ville inte var med på bild ...

Idag hörde jag något ovanligt och som visade sig vara det årliga underhållet av grusvägen där vi bor. Snabbt in och hämta kameran för att föreviga denna årliga aktivitet. Övning ger ju färdighet heter det ju och då kan man ju lika gärna öva i sin närmiljö.

Fick ett par hyfsade bilder och lyckades få föraren att stannade för en pratstund. Direkt sade han att han INTE ville vara med på bild. Hjälp tänkte jag som precis knäppt av ett par bilder direkt in i förarhytten. Sedan berättade han att han själv var fotointresserad och hade en EOS 500D, att han hade gjort företagets logotype i Photoshop genom att göra konturerna av ett fotografi osv.

Han berättade även om att han hade varit i Thailand med barnen och att det kommit fram japaner som frågat om de kunde få fotografera hans barn när de lekte på stranden. Först var han tveksam och när de blev mer och mer påflugna så hade han sagt till dem att de inte fick ta några bilder. Vi var väl båda överens om att det verkade ju lite konstigt att de var sååå angelägna. Om det var pga historien i Thailand vet jag inte, men han berättade i alla fall att han av princip aldrig ville vara med på bild. Vilket jag tyckte var synd, men respekterar.

Efter ytterligare något varv med väghyveln lyckades jag stoppa honom igen för att fråga om han var intresserad av bilder på sig själv i sin yrkesutövning. Jag vet av egen erfarenhet att det är väldigt få bilder man har på sig själv i sitt yrke, tyvärr :( Men han var inte intresserad, ville bara vara bakom kameran.

Så för att hålla mitt löfte så har jag "suddat" bort hans ansikte från fotot med väghyveln.

 

Efter hyvling och avjämning kom hans kollega med vatten och salt för att binda vägdammet.

Så nu har vi åter en väg utan gropar och köldskador. Blir finfint, hoppas bara att skyfallen väntar tills vägen hunnit sätta sig. Så det inte blir som ifjol, att vägen flyter iväg.

/Ola

Inlagt 2011-05-09 23:49 | Läst 2818 ggr. | Permalink
Det kan var känsligt det här med att vilja vara med på bild.
Jag har själv jobbat med en tjej som hade skyddad identitet. Hon fick alltid passa sig för kameror som kunde fånga henne på bild. Hon fick ge avkall på sånt som hon älskade som att sjunga i kör för om tidningen kom på något uppträde så kunde hon hamna på bild och i tidningen.. och just nu med att alla har kameror så hamnar det lätt en massa sk gatubilder på nätet. Hon lever ett liv fullt av oro för att hamna på bild så hon kan bli igenkänd. Ser hon att hon blir fotad så ber hon personen snällt att radera men det är ju inte alltid man ser det . Så det är ett känsligt ämne det här med att fota andra och lägga ut bilder. Tycker du gjorde en bra lösning här med att sudda bort förarens ansikte för att ändå kunna visa dina fina bilder. Så vad jag ville säga det kan finnas så många andledningar till att man inte vill vara med på bild.. jag brukar tex alltid ha en dålig hårdag för att slippa vara med :-)

Ha en skön tisdag!
Mvh Pia
Svar från l1nd3c0n   2011-05-10 09:20
Jo, man får en tanke till boken "Gömda" av Liza Marklund. Men man blir ställd när man får kommentaren, för det händer ju inte särskilt ofta. Jag hade ju iaf turen att han inte tyckte att jag skulle radera bilderna, jag fick ju fota vad jag ville så länge jag inte använde bilden för reklam. Skönt att läsa att du tyckte min sudd var en bra lösning :)
/Ola(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?